De lessen starten weer op 23 augustus 2021 onder voorbehoud.

Kijk voor alle informatie over zwangerschapsactiviteiten op www.mudra-cursuscentrum.nl

Je hebt geen Yoga of Pilates ervaring nodig om deel te kunnen nemen.
Ook als je rug- en bekkenklachten hebt kun je deze lessen volgen.
Je kunt vanaf 12 weken zwangerschap mee doen.

Zwangerschapslessen bij Mudra Pilates

Lesopbouw:
We beginnen iedere les met een “aandachtsoefening”, dat betekent dat je je bewust wordt van je lichaam en je adem, vaak door gewoon even stil te zitten/liggen. Daarna gaan we verder met een reeks yoga/pilates-oefeningen die geschikt zijn tijdens je zwangerschap, waaronder oefeningen voor je bekken en onderrug, je bekkenbodem spieren, je schouders, etc.  Het is mogelijk aan te geven waar je behoefte aan hebt en dan worden de oefeningen daarop afgestemd.
We eindigen elke les met een heerlijke uitgebreide ontspanningsoefening.

Ca. 1x in de 8 weken is er een bevallingsles. Tijdens deze les bespreken we je a.s. bevalling en oefenen we de ademtechnieken en baringshoudingen. Ook krijg je tips voor je bevalling per mail toegestuurd.
Mocht je geen behoefte hebben aan een bevallingsles dan kun je deze overslaan.

Kosten:
Voor een 10 lessenblok betaal je € 195,- Je kunt deze lessen binnen 12 weken volgen. Mocht je uitgerekende datum binnen deze 12 lessen vallen dan betaal je tot aan twee weken voor je uitgerekende datum. Een proefles kost € 22,50.  Mocht je daarna besluiten mee te doen dan wordt je proefles onderdeel van je 10 lessenblok en betaal je € 19,50 voor de proefles.

Door het invullen van het inschrijfformulier na afloop van je proefles stem je in met de algemene voorwaarden die op het inschrijfformulier staan vermeld.

Gezien de huidige Coronasituatie is het mogelijk per les te betalen. Je ontvangt na afloop van je lessen de factuur. Het is wel de bedoeling dat je iedere week komt, het zijn geen inlooplessen.

Waar en Wanneer:
Maandag van 18.30 tot 19.45 uur.

I.v.m. Corona zijn er max. 6 deelneemsters per les.

De lessen vinden plaats in het Shiatsucentrum Amsterdam, Lutmastraat 180 in Amsterdam Zuid.
Voor meer informatie over deze locatie kun je hier terecht.

Inschrijven:
Inschrijven kan via het formulier op deze site, je kunt ook een mailtje sturen naar mudrapilates@gmail.com of even bellen, sms ‘en of appen naar Tanja via 0645.739373.

Algemene voorwaarden bij inschrijving:
Annuleren is mogelijk tot 7 dagen voor aanvang van de lessen. Bij annulering binnen 7 dagen betaal je 50% van het cursusgeld. Na aanvang is annulering niet meer mogelijk.

Effect van zwangerschapsyoga/pilates:

“Wat is het effect van ontspanningstechnieken zoals geleide visualisatie, spierontspanning, ademhalingstechnieken, yoga en meditatie op de pijnbeleving bij de bevalling? Onderzoekers namen elf studies onder de loep. Wat blijkt? Gebruik van ontspanningstechnieken wordt geassocieerd met een lagere pijnintensiteit tijdens de bevalling. Andere resultaten zijn een hogere tevredenheid van de barende over de verlichting van pijn en minder kunstverlossingen. Vrouwen die aan yoga deden waren meer tevreden over de bevalling en hadden een kortere ontsluitingsduur”.

Sommige verzekeringsmaatschappijen vergoeden een deel van de lessen, voor meer informatie kun je contact opnemen met je verzekering.

Zwangerschapslessen Mudra Pilates
Zwangerschapslessen Mudra Pilates
Zwangerschapslessen Mudra Pilates
Zwangerschapslessen Mudra Pilates
Zwangerschapslessen Mudra Pilates
Zwangerschapslessen Mudra Pilates

Privélessen samen met je partner:

Wil je de bevallingslessen liever alleen met je partner volgen? Dan is het mogelijk een of twee privélessen te boeken. Je ontvangt voor aanvang van de lessen alle informatie per mail zodat je je alvast kunt voorbereiden. Je kunt deze lessen thuis volgen of in het Shiatsucentrum Amsterdam. Deze lessen geef ik overdag, ook is het mogelijk in het weekend af te spreken.
Een privéles kost 65,- per 1,5 uur bij je thuis of 75,- in het cursuscentrum.

Neem voor een afspraak contact op met Tanja via mudrapilates@gmail.com of 06 – 45 73 93 73

Bekijk een hoofdstukje van het ‘Mudra Zwangerschapsyoga’ boek van Tanja Secrève.

Voor meer informatie kun je ook terecht op www.mudra-cursuscentrum.nl

Shiatsucentrum Amsterdam