Eigenaresse en oprichtster Tanja Isabelle Secrève

Tanja Isabelle SecrèveIk ben altijd geïnteresseerd geweest in het menselijk lichaam en beweging. Dansen vind ik heerlijk en ik vind het fijn om muziek te gebruiken tijdens mijn lessen.

Ik heb Pilates ontdekt toen ik in 2009 na een operatie op zoek ging naar lessen waarbij ik heel gericht mijn buikspieren zou kunnen versterken. Al tijdens de eerste les had ik het gevoel dat Pilates helemaal aansluit bij mijn manier van bewegen, geconcentreerd, aandachtig maar niet te soft. Ik besloot me verder te verdiepen in deze bewegingsmethode en ik heb de opleiding bij Debbie Jenner gevolgd. Daarnaast heb ik veel geleerd van Maria Links, mijn Pilateslerares en inmiddels een goede vriendin.
Sinds 2012 geef ik Pilateslessen en ben ik Pilates steeds meer gaan vermengen in mijn zwangerschapsyogalessen omdat ik merkte dat dat een hele goede combinatie is.

Ik ben in 1987 begonnen met de opleiding sportmassage. Om mijn kennis te verdiepen heb ik nog diverse opleidingen op massagegebied gevolgd waaronder Shiatsu-massage. Vanaf 1990 werkte ik in mijn massagepraktijk en tevens volgde ik de opleiding voor zwangerschapsyoga. Vanaf 1993 heb ik mijn praktijk uitgebreid met cursussen zwangerschapsyoga en babymassage.

Masseren doe ik nu niet meer maar wel geef ik nog steeds met heel veel plezier les aan aanstaande ouders. Wil je meer weten over mijn zwangerschapsgerelateerde lessen, kijk dan op www.mudra-cursuscentrum.nl.

In 2004 heb ik de school voor zwangerschapsyoga opgericht. Na het volgen van deze eenjarige parttime-opleiding ben je in staat zwangere vrouwen en hun partners te begeleiden gedurende de zwangerschap middels groepslessen en privésessies.

Meer info vind je op www.schoolvoorzwangerschapsyoga.nl

In 2014 is mijn boek Mudra Zwangerschapsyoga verschenen. In dit boek heb ik al mijn kennis gebundeld. Het boek “Mudra Zwangerschapsyoga” is speciaal geschreven voor mensen die zwangere vrouwen en hun partners begeleiden, maar is ook heel geschikt voor zwangere vrouwen die zich met behulp van het boek willen voorbereiden op hun bevalling. Het staat boordevol oefeningen en informatie over de bevalling, het is geïllustreerd met prachtige foto’s die de praktijk weergeven.

Het boek is 204 pagina’s dik en er staan 15 zwangerschapsyogalessen uitgebreid in beschreven. Bij het boek ontvang je ook de CD met een stemoefening die in het boek staat beschreven. Het boek is te koop voor €39,- exclusief portokosten.

Het boek is te bestellen door een mailtje met je adresgegevens te sturen naar Tanja Secrève via mudrapilates@gmail.com of een sms’je te sturen naar 06 – 45 73 93 73. Je ontvangt het boek en de CD per post samen met de factuur.

In januari 2019 start de opleiding Mudra Pilates. Meer informatie over deze beroepsopleiding vind je op www.opleidingmudrapilates.nl

pilates-oefening-9
pilates-oefening-8
pilates-oefening-10