Gastenboek Mudra Pilates:

Lieke:
Mijn lichaam wordt blij van Mudra Pilates!

Jeanette:
In november 2017 liep ik met mijn ziel onder mijn arm, me afvragend hoe ik mezelf kon helpen. Al maanden kampte ik met een zeer pijnlijke peesplaatontsteking in mijn voet en door een val had ik flink knieletsel opgelopen. Mijn hele lijf raakte overbelast, ik kreeg steeds meer klachten en maanden van fysiotherapie hadden me maar gedeeltelijk geholpen. Ik werd steeds wanhopiger en kreeg steeds minder vertrouwen in mijn lijf. Ik voelde me kwetsbaar en zwak, terwijl ik altijd juist sterk en stoer was.
Mijn chiropractor had me al zo vaak aangeraden Pilates te gaan doen, maar hoe en waar vind je iets dat bij je past en biedt wat je nodig hebt? En toen lag daar ineens de flyer van Tanja’s Pilates lessen op de deurmat! Precies wat ik zocht. Dát ging ik doen….
Inmiddels is het februari en ga ik 2 keer per week met veel plezier naar de lessen. Wat het me gebracht heeft is bijna ongelofelijk: mijn blessures worden langzaam beter, mijn lijf is soepeler, ik zit beter in mijn vel, ben minder gehaast in veel dingen, slaap beter, heb weer meer vertrouwen in mijn lijf… En ik ben langzaam maar zeker weer mijn oude zelf aan het worden.
De oefeningen zijn leuk om te doen en lukken steeds beter. Tanja legt duidelijk uit hoe het moet, en je doet het in je eigen tempo en naar eigen kunnen. Er is geen haast, druk of competitie. Het maakt niet uit wat je aan hebt, of hoe je er uit ziet, of hoe goed het al of niet lukt. Het gaat om concentratie, bewustzijn en eigen kunnen. En dat neem ik mooi mee in het dagelijkse leven!

Ambi:
De lessen zijn elke week weer een cadeautje voor lichaam en geest: naast flinke inspanning is er ook veel aandacht voor ontspanning, zowel fysiek als mentaal. Ook hebben de lessen een duidelijke structuur en toch zijn ze elke week weer heel anders. Zo weet ik precies waar ik aan toe ben en is het toch gevarieerd. Verder vind ik Tanja’s stem heel prettig en ze legt alles heel duidelijk uit zodat ik precies weet hoe ik elke beweging moet uitvoeren en ook waarom. Last but not least vind ik het heel fijn dat de groepen klein zijn, waardoor er veel persoonlijke aandacht is.

Franscé:
Voor mij is het oefenen op en met een rol de openbaring van het jaar geweest. Tanja geeft met en rondom de rol afwisselende lessen die vaak makkelijk lijken maar waar ik het toch regelmatig erg warm van krijg. De sfeer met Tanja en de andere cursisten is gemoedelijk en prettig. Door de afsluitende ontspanningsoefeningen denk ik na afloop van de les steeds weer met een relaxte glimlach op mijn gezicht: wat ontzettend goed voor mij dat ik dit doe!

Annejet:
Sinds vijf jaar volg ik pilates bij Tanja.
Ik ben erg enthousiast. Mijn bovenrug is een zwakke plek, maar dat gaat nu stukken beter.
Ook heb ik minder last van stijve spieren. Verder werken de lessen heel ontspannend.
Een goede manier om even uit de hectiek van de dag te stappen.

Ellen:
De lessen bij Tanja zijn een goede manier om op een rustige wijze te werken aan versterking van spieren. Je bent ruim een uur heel bewust met je lichaam bezig, waarbij je regelmatig je grenzen tegenkomt en verlegt, maar het uur is zeker niet uitputtend of afmattend. Probleempjes met mijn bekken en onderrug zijn verdwenen en de ontspanningsoefening aan het einde is een ware verslaving geworden.

Sylvia:
De wekelijkse les bij Tanja is een van de weinige manieren om mijn hoofd uit te zetten. Ik ga er naartoe met een hoofd dat op volle toeren draait en kom volledig ‘zen’ terug.
De lessen zelf zijn een goede mix van inspanning (ik merk echt verandering aan m’n lijf) en ontspanning. Ik hou niet van sport maar dit doe ik al jaren met plezier. Tanja legt goed uit, corrigeert zo nodig en heeft geduld.
Ik ben ook bewust geworden van lijf en spieren en kan in dagelijks leven corrigeren waar nodig.
De ruimte, muziek en sfeer zijn prettig. En het toetje van de les is de ontspanningsoefening. De stem van Tanja doet wonderen!
Een aanrader dus als je je hoofd stil wilt krijgen en je meer aandacht wilt hebben voor je lijf!

Lia:
Pilates bij Tanja is zeer rustgevend, terwijl je toch de nodige spieren versterkt, maar ook ontspant. Sinds ik Pilates doe, heb ik geen last meer van mijn schouders en bijna geen rugpijn meer. Het zijn relaxte lessen met een goede sfeer.

Karin:
Ik kijk elke week uit naar de Pilatesles van Tanja. Eigenlijk wil ik twee keer in de week gaan. Ik volg de lessen al een paar jaar en sla nooit over. Tijdens vakanties mis ik de lessen echt. De lessen zijn zeer afwisselend, in een kleine groep met veel persoonlijke aandacht. Elke spiergroep komt wel een keer aanbod. Ook spieren waarvan ik niet eens wist dat ik ze had. Mijn lijf vaart er wel bij. Tanja besteedt altijd aandacht aan persoonlijke klachten, legt heel duidelijk uit, let goed op dat je de oefening correct doet en heeft een hele prettige stem. De meditatie is ook zeer prettig en goed.

Veronique:
Al een tijdje liep ik te denken over wat gezien mijn beperkingen een goede vorm van bewegen en sporten voor mij is. Yoga vond ik fijn, maar toch te belastend. Zou Pilates misschien iets zijn? Maar ik zag dat niet zo zitten bij mijn sportschool; daar is het altijd erg druk. En toen vond ik de flyer van Tanja in de brievenbus! Pilates in kleine groepen en dan ook nog op twee minuten lopen van huis! Nou, dat moest ik toch proberen. Ik heb er geen moment spijt van gehad!! Ik voelde en voel mij erg welkom en iedere keer is het weer een warm bad. Ook al heb ik soms geen zin, toch even doorzetten en naar les! De rust van Tanja en de ontspanning die zij brengt (ook al is het soms hard werken), zijn erg goed voor lichaam en geest. Tanja neemt de tijd voor iedereen en het is ook geen probleem als je een oefening eens niet kunt meedoen. Of Tanja komt met een alternatieve optie. En tot slot van de les een heerlijke ontspanningsoefening; echt fijn!

Shiatsucentrum Amsterdam